Diakonia och Mankell reser med Ship to Gaza

Presskonferens i Erlanderrummet, ABF-huset, Sveavägen 41, 1 trappa på måndag 10 maj kl 11.

Efter femton månader av engagerat folkrörelsearbete och intensivt nätverkande är Ship to Gaza framme vid vårt första delmål: att skicka ett fartyg lastat med förnödenheter och solidaritet till den belägrade befolkningen i Gaza. På drygt ett år har vi samlat in över en miljon svenska kronor.

Tillsammans med vår grekiska systerorganisation har vi förvärvat ”Sofia”, en vackert blåmålad lastbåt på 67 meter och med en lastkapacitet på 1 500 ton, som om två veckor kommer att avsegla mot Gaza.

Lasten har bestämts av vår motpart i Gaza, en politiskt och religiöst obunden samorganisation för Gazas civilsamhälle, och ska bidra till Gazas återuppbyggnad: avsaltningsanläggningar, generatorer, svetsaggregat och cement.

Vi stävar mot Gaza i en konvoj – The Freedom Flotilla – bestående av åtta fartyg, av vilka tre är lastfartyg. Våra koalitionspartners är, förutom grekiska Ship to Gaza, den turkiska människorättsorganisationen IHH, Europa-kampanjen för att häva blockaden mot Gaza och den internationella Free Gaza-rörelsen.

Ombord kommer att finnas över 500 passagerare från fler än 50 länder, däribland parlamentsledamöter, fackföreningsledare, företrädare för folkrörelser, församlingar, solidaritetsrörelser, liksom representanter för den israeliska fredsrörelsen och internationell media. Från Sverige reser bland andra Bo Forsberg från den kristna biståndsorganisationen Diakonia, riksdagsledamot Mehmet Kaplan (mp) och en av Israels mest populära författare, Henning Mankell.

Träffa dem och Ship to Gazas språkrör Dror Feiler och Mattias Gardell i samband med presskonferensen. Intervjuer bokas direkt med något av språkrören.

Välkomna!

Ship to Gaza – Sverige

Ship to Gaza stöds av

Ship to Gaza-Sverige stöds av: Arbetarkonvojen, Arbetarnas Bildningsförbund (ABF), European Jews for a Just Peace, Emmaus Björkå, Emmaus Stockholm, Folkhögskolan i Angered, Free Gaza Movement (England), Broderskapsrörelsen, Ibn Rushd, Islamic Relief, Islamiska Förbundet, Judar för israelisk-palestinsk Fred, Kommunistiska Partiet, Kristna Freds Göteborg, Kulturföreningen Tellus, Miljöpartiet Jönköping, Olof Palmes Internationella Center, Palestinagrupperna i Sverige, Riksteatern, SAC – Syndikalisterna, Sensus studieförbund, Studieförbundet Vuxenskolan – Stockholm, Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, SUM – Sveriges Unga Muslimer, Vänsterpartiet, m.fl.

Kontaktuppgifter

Ship to Gaza – Sweden

Dror Feiler, +46 702 855 777

Mattias Gardell, +46 70 303 66 66

info@shiptogaza.se

www.shiptogaza.se

shiptogazasweden.wordpress.com

Advertisements

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: